Ris: jasminrisMiks for Teriyaki saus: sukker,
TORO Teriyaki er en av de mest tradisjonsrike og populære sausene fra det japanske kjøkken. Sausen har masse smak fra soyasaus, ingefær, lime og hvitløk, og passer til både kjøtt og fisk. Kit’et inneholder ris, toppkrydder og miks for saus og panering. Server teriyakien med risen fra kit’et og grønnsaker.
Paner kjøttet
Bland Miks for Japansk teriyaki panering og 3-4 ss olje i en bolle.
Tilsett 400 g kylling- eller svinekjøtt i terninger og bland godt. La det trekke i 10 min.
Kok risen
Kok opp 5 dl vann og evt 1/2 ts salt.
Tilsett risen og la det småkoke i ca 15 min.
Lag woken
Kutt opp 1 brokkoli i buketter,1 rød paprika i biter og 1 løk i strimler (eller 250 g wokblanding).
Stek det panerte kjøttet i litt olje i ca 2 min. Bland deretter inn grønnsakene og stek noen min til.
Tilsett miks for Japansk teriyaki saus og 4 dl vann. La koke i 5 min. For sterkere smak. Bland toppkrydderet i retten før servering, eller strø direkte på egen porsjon.
Ris: jasminrisMiks for Teriyaki saus: sukker,