Viltsautè med fargerike grønnsaker

Dette er en herlig og fargerik viltgryte som hele familien vil elske.

25 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

1 beger seterrømme ev. creme fraîche

4,5 dl vann

1 beger Smaksrik base til viltgryte

100 g stjerneløk ev. annen småløk

2 ss smør/margarin

3 stk gulrøtter

650 g mørt viltkjøtt

250 g sopp, gjerne en miks av aromasopp og kantarell

4,5 dl vann

1 stk brokkoli

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Ha seterrømme, vann og viltgrytebasen i en kjele og kok opp under omrøring. Rens løken og del den i to. Surres i middelsvarmpanne med smør. Tilsett gulrøtter, kuttet i skiver og la også de få litt farge i pannen før det tilsettes i sausen.

2. Skjær kjøttet i strimler og brun det i små porsjoner i varm panne med litt smør. Dryss litt salt og pepper over og ha det i kjelen med saus og grønnsaker. Kok ut pannen mellom hver gang med litt vann og ha i gryten. Stek raskt soppen og ha også den i gryten. La alt småkoke i ca. 5 min. Kjøttet kan gjerne være litt rosa inni.

3. Del brokkoli i små buketter, kok dem så vidt og hell av vannet. Bland dem i viltsauteen og la de trekke til seg den gode smaken fra sausen. Server den nydelige retten sammen med kokte poteter og rognebærgele.

Serveres med:

kokte poteter med persille

rognebærgele