Viltgryte med kalkun, druer og sopp

Dette er en herlig viltgryte som du kan sette rett på bordet. Druene gir retten en nydelig sødme.

30 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

650 g kalkunfilet, naturell eller kyllingfileter

2 ss smør/margarin

1 stk rødløk

250 g sopp

1 beger Smaksrik base til viltgryte

0,5 beger seterrømme

5,5 dl vann, ev. bland med fløte

0,5 dl solbærsirup ev husholdningssaft

100 g grønne druer

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Skjær kalkunfilet i tynne skiver, løken i båter og del soppen i fire. Brun kjøttet med litt salt og pepper i en stor kjele på middelsvarme i smør. Tilsett løken etter et par minutter, og soppen til slutt. Ha i viltgrytebasen, seterrømme, vann og solbærsirup. Rør godt og la gryten småkoke i ca. 7 min.

2. Vend inn druene til slutt, la gryteretten stå et par minutter til å kose seg.

3. Servers med : Kutt bacon i biter og stek det i panne med litt smør. Kok så vidt rensede aspargesbønner, hell av vannet og bland de sprø grønnsakene sammen med baconet i pannen. Ha potetstappe eller kokte poteter til og rikelig med tyttebærsyltetøy.

Serveres med:

1320

250 g aspargesbønner

150 g bacon

potetstappe eller kokte poteter