Jegergryte med kalkun, druer og sopp
- Ca. en halv time
- Enkel

Dette er en herlig viltgryte som du kan sette rett på bordet. Druene gir retten en nydelig sødme.
- 650,00 g kalkunfilet, naturell eller kyllingfileter
- 2,00 ss smør/margarin
- 1,00 stk rødløk
- 250,00 g sopp
- 1,00 pose TORO Jegergryte 106g
- 0,50 beger seterrømme
- 6,00 dl vann
- 0,50 dl solbærsirup ev husholdningssaft
- 100,00 g grønne druer
Smakes til med
- salt og pepper
Serveres med
- 250 g aspargesbønner
- 150 g bacon
- potetstappe eller kokte poteter
Dette er en herlig viltgryte som du kan sette rett på bordet. Druene gir retten en nydelig sødme.
Slik gjør du:
- 1
Skjær kalkunfilet i tynne skiver, løken i båter og del soppen i fire. Brun kjøttet med litt salt og pepper i en stor kjele på middelsvarme i smør. Tilsett løken etter et par minutter, og soppen til slutt. Ha i jegergryten, seterrømme, vann og solbærsirup. Rør godt og la gryten småkoke i ca. 10 min.
- 2
Vend inn druene til slutt, la gryteretten stå et par minutter til å kose seg.
- 3
Servers med : Kutt bacon i biter og stek det i panne med litt smør. Kok så vidt rensede aspargesbønner, hell av vannet og bland de sprø grønnsakene sammen med baconet i pannen. Ha potetstappe eller kokte poteter til og rikelig med tyttebærsyltetøy.