Søk

Jegergryte med kalkun, druer og sopp

Ingredienser til 5 porsjoner

Dette er en herlig viltgryte som du kan sette rett på bordet. Druene gir retten en nydelig sødme.

  • 650,00 g kalkunfilet, naturell eller kyllingfileter
  • 2,00 ss smør/margarin
  • 1,00 stk rødløk
  • 250,00 g sopp
  • 1,00 pose TORO Jegergryte 106g
  • 0,50 beger seterrømme
  • 6,00 dl vann
  • 0,50 dl solbærsirup ev husholdningssaft
  • 100,00 g grønne druer
    • Garnityr

    • salt og pepper etter smak
    • Serveres med

    • 250 g aspargesbønner
    • 150 g bacon
    • potetstappe eller kokte poteter

Dette er en herlig viltgryte som du kan sette rett på bordet. Druene gir retten en nydelig sødme.

Slik gjør du:

  1. 1Skjær kalkunfilet i tynne skiver, løken i båter og del soppen i fire. Brun kjøttet med litt salt og pepper i en stor kjele på middelsvarme i smør. Tilsett løken etter et par minutter, og soppen til slutt. Ha i jegergryten, seterrømme, vann og solbærsirup. Rør godt og la gryten småkoke i ca. 10 min.
  2. 2Vend inn druene til slutt, la gryteretten stå et par minutter til å kose seg.
  3. 3Servers med : Kutt bacon i biter og stek det i panne med litt smør. Kok så vidt rensede aspargesbønner, hell av vannet og bland de sprø grønnsakene sammen med baconet i pannen. Ha potetstappe eller kokte poteter til og rikelig med tyttebærsyltetøy.

Dette trenger du