Verdens beste med bær

Verdens Beste er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Kanskje kjenner du kaken som Kvæfjordkake? Dette er sommervarianten av Verdens Beste, med bær i stedet for mandler. Kaken metter mange og er perfekt når du får mange på besøk eller vil variere en av de mange langpannekakene som bakes. Kombinasjonen av myk bunn med sprø marengs, luftig vaniljekrem og friske bær er helt fantastisk! Bare å prøve

60 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

Kakebunn:

1 pose Lyse muffins

1,5 dl vann

100 g smeltet smør

Marengs:

1 pose Marengs Pavlova

1,5 dl vann

Kakefyll:

3 dl kremfløte

3 dl vaniljekrem

Pynt:

1 beger jordbær

1 beger bringebær

Mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170°C (over- og undervarme).

2. Lag kakedeigen til TORO Muffins. Bland 100g margarin og 1,5 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og rør til en jevn røre. Ta frem en liten langpanne på ca. 30 x 37 cm. Dekk med bakepapir og fordel kakedeigen utover ved hjelp av en slikkepott.

3. Lag marengsen. Bland TORO Marengs Pavlova med 1,5 dl vann og visp i 10 minutter til marengsen er stiv. Fordel marengsen jevnt over kakedeigen i langpannen ved hjelp av en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden som kaken ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen.

4. Rett før servering lager du kakefyllet. Pisk kremfløten til stiv krem i en miksmaster el. Rør vaniljekremen myk ved hjelp av en teskje og vend forsiktig inn i den stivpiskede kremen. Vær forsiktig her så luften ikke går ut av kremen.

5. Legg kaken på fat og fordel kakefyllet over. Pynt med sommerens friske bær, som bringebær og jordbær.

Tips: