Vegetarburger med søtpotetfries

Gøy med ny burgervariant, helt uten kjøtt! Lag først en miniburger, og smak om det er passe med krydder. Om ikke, tilsett litt mer. Form og stek burgerne ferdig. Kanskje du er en av dem som ønsker mer smak og fylde? Server chilimayo til både burger og søtpotetfries.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1,5 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

2 dl vann

0,5 stk Grønnsakbuljong blokk

1 stk squash

1 ts salt

50 g valnøtter

3 ss maisenna

3 ss soyasaus

0,5 stk løk

2 stk hvitløksbåter

1 ts rød chili, finhakket

Søtpotet fries:

2 stk søtpoteter

3 ss nøytral matolje

Tilbehør:

1 pose hamburgerbrød

1 pose salatblanding

1 stk liten rødløk

2 stk tomat

Nøytral matolje til steking. Salt & pepper etter smak.

Søtpotetene stekes ved 225° C i ca. 25 min på midterste rille.

Fremgangsmåte

1. Vegetarburgere: Kok superris som anbefalt på pakken, men tilsett grønnsaksbuljong i kokevannet. Avkjøl litt. Riv en squash på grovt rivjern. Ha det i et dørslag og bland inn salt. La dette stå noen minutter og press deretter ut mest mulig av væsken. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres dette raskt i litt olje i en stekepanne, avkjøl litt. Grovhakk valnøtter og kjør de lett sammen med den kokte superrisen i en foodprocessor. Det skal kun bli grovhakket. Tilsett maisenna, soyasaus og løkblandingen. Kjør det hele raskt sammen. Virker den litt løs, kan du arbeide massen sammen med rene hender.

2. Bruk en isskje, dypp den i kaldt vann og form 4-6 burgere, litt avhengig av hvilken størrelse du ønsker. Klem dem utover en plastfolie dekket tallerken, ca 1-2 cm tykke. Settes ev kaldt før de stekes eller du kan steke dem direkte i middelsvarm panne med litt olje.

3. Søtpotetfries: Skrell potetene og skjær dem i fingertykke staver. Legges i kaldt vann i ca. 10 min, dette for å få dem litt mere sprø. Hell av vannet og tørk potetene godt. Vendes i olje, salt og pepper. Legges med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett og stekes som angitt.

4. Varm hamburgerbrødene i stekeovn eller rist dem i en brødrister. Bre på hamburgerdressing og lag deg en burger med salat, grønnsaker og vegetarburger. Sett frem ketchup og dypp søtpotetfries i den – velbekomme!

Serveres med:

8132

6787