Vegetarlasagne med linser & grønnsaker

En nydelig, hjemmelaget lasagne litt utenom det vanlige. Skikkelig smakfull og med masse god næring!

35 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

1 stk paprika

1 stk løk

3 stk hvitløksbåter

2 ss rapsolje

600 g linser

1 pose Pizzafyll Tomat & Urter

400 g hermetiske tomater

2 dl vann

0,5 ts Kanel malt

100 g frisk spinat

0,5 pk Vestlandslefsa

150 g revet gulost

Hvit saus:

0,5 pose Hvit saus original

3,5 dl melk

3 ss revet ost

1 kvast frisk basilikum

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

Fremgangsmåte

1. Skjær paprika og løk i biter og finhakk hvitløken. Ha oljen i en kjele og tilsett grønnsakene. La de steke på middelsvarme til de er myke og blanke. Skyll linsene og ha dem sammen med grønnsakene. Hell i pizzafyll-posens innhold, hermetiske tomater og vann. Rør om og tilsett kanel. La det putre på svak varme under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett spinaten og la den falle sammen. Smak til med salt og pepper.

2. Hvit saus: Pisk sammen sausposens innhold og melk i en kjele. Kok opp og la sausen småkoke videre i 5 minutter mens du rører, bruk visp. Tilsett finhakket basilikum og revet ost. Rør til osten har smeltet inn i sausen.

3. Legg linseblandingen, lefser og ostesaus lagvis i tre lag – begynn med linseblandingen. Fordel resten av ostesausen jevnt på toppen. Avslutt med revet ost.

4. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den hvile noen minutter før servering. Topp den gjerne med litt basilikum. Server brød og frisk salat til