Vegetarisk tacosalat med superris og guacamole

Nydelig salat med masse deilig smak og tekstur. Grønt og godt for hele familien!

30 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

3 porsjoner Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

600 g linser, gjerne røde og grønne

1 stk løk

1 pk crispisalat

0,5 stk rødløk

1 stk agurk

3 stk tomater

1 stk boks mais

200 g revet ost

0,5 pose nachochips

Tacokrydder:

1 ss Spisskummen malt

1 ss Paprika malt

1 ts Løkpulver

1 ts Oregano

0,5 ts salt

0,5 ts Pepper sort malt

0,25 ts Kajennepepper malt

Guacamole:

2 stk avokado

2 stk hvitløksbåter

1 kvast frisk koriander

0,5 stk lime, saften

Tilbehør:

1 glass tacosaus

3 dl rømme

Fremgangsmåte

1. Superris: Kok superris etter anbefaling på pakken. Avkjøl noe.

2. Skyll og tørk grønnsakene. Del i passende biter. Hell av laken på maisen.

3. Bland sammen ingrediensene til tacokrydderet. Hakk opp løk og hvitløk og stek i en panne med litt smør/olje til løken er blank. Skyll linsene og ha dem i pannen sammen med tacokrydderet. Bland det hele godt sammen. Hell i 1,5 dl vann og la det putre på svak varme i ca. 5 minutter.

4. Guacamole: Finhakk hvitløk og koriander. Del avokadoene i to, fjern steinene og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt kajennepepper.

5. Ha grønnsaker og superris i en stor bolle. Bland det lett sammen. Ha tortillachips, linseblandingen og ost på toppen. Server tacosaus, rømme og guacamole ved siden av.

Tips: