Vegetarisk pad thai
- Under 20 min.

Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!
- 500,00 g sopp
- 1,00 stk rød paprika
- 2,00 stk gulrøtter
- 1,00 stk løk
- 4,00 stk hvitløksbåter
- 2,00 ss rapsolje
- 4,00 stk egg
- 2,00 pk
Topping
- 2,00 stilker vårløk
- 1,00 håndfull peanøtter
- 2,00 kvaster frisk koriander
Saus
- 0,25 stk TORO Grønnsaksbuljong blokk 80g
- 0,50 dl kokt vann
- 2,00 ss flytende honning
- 1,00 ts sambal oelek
- 3,00 ss soyasaus
- 2,00 ss
- 0,50 stk lime
Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!
Slik gjør du:
- 1
Skjær sopp i skiver og paprika i tynne staver. Bruk en spiralizer eller mandolinjern til å lage strimler av gulrøttene (ev. skjær dem i tynne staver). Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Miks sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Visp deretter sammen eggene i en annen bolle.
- 2
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
- 3
Stek soppen i litt olje på medium-høy varme til den er gjennomstekt. Ha soppen på en asjett og sett til side. Ha løk, paprika og gulrot i den samme stekepannen og stek til løken er blank og paprikaen myk. Ha i hvitløken og stek videre i ca. et halvt minutt. Tilsett nudlene og soppen. Bland det godt sammen. Hell over sausen og la det frese i 1-2 minutter - til sausen har begynt å tykne. Dytt alt litt til siden for å lage plass til eggene. Hell de sammenvispede eggene i stekepannen. La de ligge noen sekunder før du blander alt sammen.
- 4
Dryss vårløk i biter, hakkede peanøtter og koriander på toppen ved servering.