Søk

Vegetarisk pad thai

Ingredienser til 4 personer

Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!

  • 500,00 g sopp
  • 1,00 stk rød paprika
  • 2,00 stk gulrøtter
  • 1,00 stk løk
  • 4,00 stk hvitløksbåter
  • 2,00 ss rapsolje
  • 4,00 stk egg
  • 2,00 pk Mr. Lee Nudler med kyllingsmak
  • Saus

  • 0,25 stk TORO Grønnsaksbuljong blokk
  • 0,50 dl kokt vann
  • 2,00 ss flytende honning
  • 1,00 ts sambal oelek
  • 3,00 ss soyasaus
  • 2,00 ss Idun Eddik 7% Klar
  • 0,50 stk lime
  • Topping

  • 2,00 stilker vårløk
  • 1,00 håndfull peanøtter
  • 2,00 kvaster frisk koriander

Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!

Slik gjør du:

  1. 1Skjær sopp i skiver og paprika i tynne staver. Bruk en spiralizer eller mandolinjern til å lage strimler av gulrøttene (ev. skjær dem i tynne staver). Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Miks sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Visp deretter sammen eggene i en annen bolle.
  2. 2Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
  3. 3Stek soppen i litt olje på medium-høy varme til den er gjennomstekt. Ha soppen på en asjett og sett til side. Ha løk, paprika og gulrot i den samme stekepannen og stek til løken er blank og paprikaen myk. Ha i hvitløken og stek videre i ca. et halvt minutt. Tilsett nudlene og soppen. Bland det godt sammen. Hell over sausen og la det frese i 1-2 minutter - til sausen har begynt å tykne. Dytt alt litt til siden for å lage plass til eggene. Hell de sammenvispede eggene i stekepannen. La de ligge noen sekunder før du blander alt sammen.
  4. 4Dryss vårløk i biter, hakkede peanøtter og koriander på toppen ved servering.