Vegetarisk pad thai

Typisk thailandsk gatemat som er veldig lett å lage og veldig lett å like. Denne retten kommer garantert de fleste til å forelske seg i!

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g sopp

1 stk rød paprika

2 stk gulrøtter

1 stk løk

4 stk hvitløksbåter

2 ss rapsolje

4 stk egg

2 pk Nudler med kyllingsmak

Topping:

2 stilker vårløk

1 håndfull peanøtter

2 kvaster frisk koriander

Saus:

0,25 stk Grønnsakbuljong blokk

0,5 dl kokt vann

2 ss flytende honning

1 ts sambal oelek

3 ss soyasaus

2 ss Eddik 7% Klar

0,5 stk lime

Fremgangsmåte

1. Skjær sopp i skiver og paprika i tynne staver. Bruk en spiralizer eller mandolinjern til å lage strimler av gulrøttene (ev. skjær dem i tynne staver). Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Miks sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Visp deretter sammen eggene i en annen bolle.

2. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.

3. Stek soppen i litt olje på medium-høy varme til den er gjennomstekt. Ha soppen på en asjett og sett til side. Ha løk, paprika og gulrot i den samme stekepannen og stek til løken er blank og paprikaen myk. Ha i hvitløken og stek videre i ca. et halvt minutt. Tilsett nudlene og soppen. Bland det godt sammen. Hell over sausen og la det frese i 1-2 minutter - til sausen har begynt å tykne. Dytt alt litt til siden for å lage plass til eggene. Hell de sammenvispede eggene i stekepannen. La de ligge noen sekunder før du blander alt sammen.

4. Dryss vårløk i biter, hakkede peanøtter og koriander på toppen ved servering.