Thai kyllinggryte med sopp og sukkererter

Denne thaisuppen kan lett gjøres om til en herlig thai kyllinggryte, server gjerne med ris til.

20 min

Ingredienser

( 5 porsjoner )

5 stk kyllingfileter

2 ss smør/olje

1 stk løk

1 stk paprika

150 g aromasopp eller annen sopp

1 beger Smaksrik base til thaisuppe

400 g kokosmelk

2 dl vann

1 dl eplejuice

100 g sukkererter

1,5 ss potetmel (røres ut i 1 dl vann)

frisk koriander

Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingfilene i store biter og stek dem så vidt gylne i panne med smør. Ha dem på en asjett. Skjær løk og paprika i båter, og soppen i fire. Fres grønnsakene også i pannen, trekk til side.

2. Rør ut thaisuppebasen i en kjele sammen med kokosmelk, vann og eplejuice. Kok opp under omrøring. Ha i kyllingbitene og la de trekke noen minutter. Tilsett løk, paprika, sopp og sukkererter, og la det hele småkoke 2-3 minutter. Rør ut potetmel i vannet. Tilsettes i en tynn stråle i gryteretten, mens den koker. Trekk til side når den begynner å tykne.

3. Pynt gjerne med litt grønt og server rikelig med ris til. Nyt – dette er supergodt.

Serveres med:

kokt ris