Stekte lammeskiver med superris

Nydelig lammekjøtt med herlig superris, grønnsaker og saus.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

4 stk lammelår i skiver

1 ts salt

0,5 ts pepper

1 ts timian, tørket

2 ss olje

Saus:

1 pose Sjysaus original

Superrismiks:

400 g Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

1 stk paprika, rød

1 bunt persille

Tilbehør:

1 beger tzatziki

400 g cherrytomater

400 g aspargesbønner

400 g stjerneløk

En bunt gressløk til superris-mixen

Fremgangsmåte

1. Sett på ovnen på 180°C .

2. Superrismiks: Kok 4 porsjoner superris i vann i 20 min, som beskrevet på pakken. Trekk tilside. Bland inn hakket persille og paprika i småbiter rett før servering.

3. Krydre lammeskivene med salt og pepper og stek dem i varm stekepanne med olje I 2 minutter på hver side. Dryss over tørket timian og legg lammeskivene i en ildfast form. Etterstekes i ca. 10 min ved 180°C på midterste rille.

4. Sjysaus: Rør ut sausen som beskrevet på pakken, men bytt gjerne ut litt av vannet med stekesjy.

5. Skrell stjerneløk og brun dem lett i pannen. Legg dem og tomatene i en form og sett dem i ovnen sammen med lammeskivene. Da er alt ferdig på likt. Kok aspargesbønner i kokende lettsaltet vann i 2 min. Server superris-miks til stekte lammeskiver, alle grønnsakene og sausen og ha gjerne tzatziki til. God middag!