Stekt Superris med skinke og grønnsaker

Det tar 20 min å koke superris. Det kan være lurt å koke litt ekstra dagen i forveien, så har du superrask middag dagen etter. Forandring fryder: Bytt skinke med stekte kyllingbiter eller strimlet stekt svinekjøtt. Både squash, sopp, erter og asparges er supre grønnsaker å variere med.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

2 ss rapsolje

300 g skinke

2 stk gulrøtter

1 stk brokkoli

1 stk rød paprika

1 stk vårløk

1 stk mango

Kikkoman soyasaus, less salt

Fremgangsmåte

1. Bruk superris fra dagen i forveien eller kok risen etter anvisning på pakken.

2. Kutt skinke i biter, ev. stek kjøttet du velger. Skyll, skrell og skjær gulrøtter, vårløk og paprika i biter. Del brokkoli i små buketter. Stek alt i litt olje i en panne. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen. Til slutt tilsettes mango i terninger. La alt bli gjennomvarmt.

3. Hell over litt soyasaus like før servering og server litt mer ved siden av.

4. Mer krydder? Rør inn noen dråper sesamolje og 1 ss østerssaus i soyasausen før det hele dryppes over. Dette er spennende smaker som gjør retten enda bedre. Du kan også finhakke litt rød chili og steke så vidt i pannen sammen med grønnsakene.

Serveres med:

8674