Sjokoladekake til 17.mai

Hipp hurra, om en uke er det 17.mai. En stor dag for barn og voksne med kos og hygge, god mat, is og kaker. Lurer du på hva du skal bake? Dette er en morsom og enkel vri på sjokoladekake langpanne som er perfekt til den store dagen. Sjokoladekaken er dekket med myk sjokoladeglasur, sjokosmell (som smeller i munnen) og Laban seigmenn med flagg. Kaken er myk og saftig og smaker deilig av sjokolade. En sikker vinner dette. Sjokoladekaken gir ca. 24 kakestykker og er glutenfri. Ikke dumt det når man skal bake til mange. For en deilig sjokoladekake til 17.mai med en festlig vri gjør du som følger.

40 min

Ingredienser

( 24 porsjoner )

1 pose Sjokoladekake Langpanne

3,5 dl vann

200 g smeltet smør

Glasur:

1 pose Sjokoladeglasur langpanne

80 g mykt smør

6 ss sterk kaffe, avkjølt (kan erstattes med vann)

Pynt : 1 pose Laban seigmenn Norske flagg Grillpinner Sjokosmell (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Smør en langpanneform ca. 30 x 37 cm og dekk med bakepapir i bunnen (klipp det gjerne til). Fordel røren i formen og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større eller mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

3. Begynn med å lage kaffe (se tips). Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

4. Sett den avkjølte kaken over på serveringsfatet. Fordel sjokoladekremglasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

5. Sett flagg i hendene på seigmennene. Klipp så til grillpinnene, fest de i seigmennene og stikk ned i kaken. Sett gjerne seigmenn rundt kaken også om du vil. Da gjenstår det bare å ha en kjempefin 17. mai feiring.

Tips: