Sashimi med superris

Fra Japan kom Sashimi. Så enkelt å servere, spesielt med salmalaks eller lignende. Den kan brukes fersk, akkurat som den er. Du kan også servere kamskjell, torsk og tunfisk, men vær sikker på at det har vært frossent. Ha rikelig med salat og garnityr til. Husk ris. Prøv gjerne superris, den inneholder en miks av fullkornsris, quinoa og sortøyebønner. Den er kjempesunn og kjempegod! Et must er en rask sashimisaus til – ønsker deg et nydelig måltid!

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

400 g Salmalaks

2 stk avokado

1 stk mango

Bare Bra sushiris:

3 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

3,5 dl vann

3 ss Eddik 7% Klar

4 ss sukker

Sashimisaus:

2 dl Teriyaki BBQ- Sauce with Honey

1 ss lime- eller sitronsaft

1 ts sesamfrø

0,25 ts chili, finhakket

Frisk blandet salatmiks. Rikelig med salat, gjerne ruccola og cripssalat litt wasabi, ev tangsalat og syltet ingefær chilimayo eller majones med chili

Fremgangsmåte

1. Start med superrisen: Kok opp vann. Rist lett på posen, tilsett risblandingen i kokevannet og skru ned varmen. La den småkoke med lokk over svak varme i ca. 20 min. Rør om og trekk tilside. Risen kan spises som den er, eller tilsettes en blanding av eddik og sukker – som i sushiris. Avkjøl. (Denne risen blir ikke klebrig som mange andre risvarianter, fordi den inneholder lite stivelse.)

2. Sashimisaus: Rør sammen Teryiaki saus eller soyasaus (og litt honning) med lime, sesamfrø og gjerne litt chili, om du har

3. Skjær laksen på skrå i 2-3 millimeter tynne skiver og legg utover på et fat eller fordel på tallerkener. Legg salat på fatet og sammen med avokado og mango i passe biter. Server wasabi, chilimayo, syltet ingefær og/eller tangsalat til. Husk superris og sashimisaus ved siden av.

Tips: