Saftige sitronmuffins

Muffins er alltid en slager og passer like godt som finale på et smakelig måltid, i barnebursdagen eller til å fryse ned å ha på lur når naboen stikker innom på besøk. Det beste med muffins er at det superenkelt å lage og at smaken kan varieres til det uendelige. Blåbær, bringebær, rabarbra, eple, sjokolade eller vanilje – you name it! Nå når gradestokken kryper oppover er det deilig med en frisk og lett avslutning på måltidet og hva smaker vel bedre da enn noen saftige sitronmuffins? Sitronmuffins har den perfekt balansen mellom søtt og syrlig og er den perfekte sommerlette kaken man lengter etter. Toppet med fløyelsmyk ostekrem er disse muffinsene så saftige at de nærmest smelter på tunga. Mmmmm, det er bare å glede seg! Denne oppskriften gir 12-16 muffins.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Lyse muffins

1 dl vann

100 g smeltet smør

1 stk sitron

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskapet (smør og kremost).

2. Rør sammen 1 dl vann, 100 g smeltet smør (eller margarin) og saften fra en sitron (ca 0,5 dl) og bland med posens innhold. Riv litt av sitronskallet fra sitronen i røren og rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12-16 små muffinsformer (avhengig av hvor store du ønsker at muffinsene skal bli). De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Pisk sammen 1 pk. kremost (125 g) og 100 g romtemperert smør. Tilsett posens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 min). Tilsett litt revet sitronskall (fra resten av sitronen) og vend forsiktig inn med en slikkepott.

5. Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.