Søk

Saftige sitronmuffins

Ingredienser til 4 personer

Muffins er alltid en slager og passer like godt som finale på et smakelig måltid, i barnebursdagen eller til å fryse ned å ha på lur når naboen stikker innom på besøk. Det beste med muffins er at det superenkelt å lage og at smaken kan varieres til det uendelige. Blåbær, bringebær, rabarbra, eple, sjokolade eller vanilje – you name it! Nå når gradestokken kryper oppover er det deilig med en frisk og lett avslutning på måltidet og hva smaker vel bedre da enn noen saftige sitronmuffins? Sitronmuffins har den perfekt balansen mellom søtt og syrlig og er den perfekte sommerlette kaken man lengter etter. Toppet med fløyelsmyk ostekrem er disse muffinsene så saftige at de nærmest smelter på tunga. Mmmmm, det er bare å glede seg! Denne oppskriften gir 12-16 muffins.

Muffins er alltid en slager og passer like godt som finale på et smakelig måltid, i barnebursdagen eller til å fryse ned å ha på lur når naboen stikker innom på besøk. Det beste med muffins er at det superenkelt å lage og at smaken kan varieres til det uendelige. Blåbær, bringebær, rabarbra, eple, sjokolade eller vanilje – you name it! Nå når gradestokken kryper oppover er det deilig med en frisk og lett avslutning på måltidet og hva smaker vel bedre da enn noen saftige sitronmuffins? Sitronmuffins har den perfekt balansen mellom søtt og syrlig og er den perfekte sommerlette kaken man lengter etter. Toppet med fløyelsmyk ostekrem er disse muffinsene så saftige at de nærmest smelter på tunga. Mmmmm, det er bare å glede seg! Denne oppskriften gir 12-16 muffins.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskapet (smør og kremost).
  2. 2Rør sammen 1 dl vann, 100 g smeltet smør (eller margarin) og saften fra en sitron (ca 0,5 dl) og bland med posens innhold. Riv litt av sitronskallet fra sitronen i røren og rør til en jevn røre.
  3. 3Sett frem 12-16 små muffinsformer (avhengig av hvor store du ønsker at muffinsene skal bli). De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig.
  4. 4Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Pisk sammen 1 pk. kremost (125 g) og 100 g romtemperert smør. Tilsett posens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 min). Tilsett litt revet sitronskall (fra resten av sitronen) og vend forsiktig inn med en slikkepott.
  5. 5Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.

Produkt