Saftig eplekake med friske epler

Eplekake er en kjent og folkekjær kake i Norge som aldri går av moten. Det er ikke rart, så god som den er. Kombinasjonen av friske epler og den søte, luftige og saftige bunnen er bare vanvittig godt. Server den til søndagsmiddag, til dugnaden eller hagefesten. Med eplekake har du en sikker vinner som er godt likt både av voksne og barn. Det finnes mange ulike eplekaker, men denne er nok den mest tradisjonelle og den barna setter aller høyest pris på. Eplekaken er enkel å bake og resultatet blir garantert vellykket. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager (om det skulle bli noe igjen).

60 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Eplekake

2,5 dl vann

150 g smeltet smør

3 stk epler

1 ss kanel

2 ss sukker (til å drysse over eplene eller kaken før steking)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren.

4. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen. Server som den er eller med vaniljeis.