Rundstykkerester med egg og bacon

Rundstykker er utrolig gode når de er nybakte, men flere har vel opplevd at rundstykker som ikke lenger er ferske ikke smaker like godt. Det er flere ting man kan gjøre i stedet for å kaste uspiste rundstykker som har begynt å bli litt tørre. Hva med å lage rundstykkerester med egg og bacon i ovnen – det vil garantert vil sørge for at tørre rundstykker blir spist likevel. En annen mulighet til rundstykkerester med egg og bacon er å «skjerpe» rundstykkene litt i ovnen. Da pensler du litt vann på rundstykkene og setter dem i ovnen i 5-10min. Rundtykkene vil da delvis gjenvinne ferskheten sin og du vil igjen kunne nyte varme rundstykker. Er det derimot rundstykker igjen etter du har skjerpet dem, eller de er for tørre til at dette er et alternativ så er løsningen rundstykkerester med egg og bacon rundstykkene blir da til en sprø bunn dekket med saftig egg og bacon.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

3 stk Fine rundstykker

6 stk egg

6 stk baconskiver

1 stk muffinsform

Du kan også bruke TORO Grove Rundstykker

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 °C (over- og undervarme).

2. Legg halve rundstykker i bunnen av forsenkningene i muffinsformen og legg en baconskive rundt kanten i forsenkningen.

3. Kakk forsiktig et egg oppi hver forsenkning slik at det i hver forsenkning er et halvt rundstykke, en skive bacon og et egg.

4. Stek på midterste rille på 175°C i ca 15 minutter til eggene er stivnet i formen. Server og nyt en litt bedre samvittighet fordi du unngikk å kaste mat.

Tips: