Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin

Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.

30 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

3 stk andebryst

3 ss flytende honning

1 beger Smaksrik base til rødvinssaus

3,5 dl vann

0,5 dl presset appelsin

2 ts revet appelsinskall

1 ss frisk rosmarin, finhakket

2 ss flytende honning

1 ss romtemperert smør

Serveres med::

300 g grønne aspargesbønner

1 pk sukkererter

75 g mandler i skiver

1 stk granateple

Krydre andebrystene med litt salt og kvernet sort pepper smør/olje til steking smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Andebryst: Rut skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Legges med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme, la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 min. Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Ha honning over det sprøstekte skinnet og stek videre i ovn ved 180 °C, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt). La andebrystene hvile i minst 5 min før du skjærer det i tykke skiver.

2. Rødvinssaus: Tilbered rødvinsausbasen med 3 ½ dl vann og ½ dl presset appelsin. Kok opp sausen og la den småkoke i 3 min. Smak til med revet appelsinskall, frisk rosmarin og flytende honning. Rør i smør rett før servering. Tilsett ev. litt mere vann til ønsket konsistens.

3. Tilbehør: Rens og kok så vidt bønner og sukkererter raskt i lettsaltet vann. Hell av vannet og stek grønnsakene gylne i en varm panne med olje eller smør. Tilsett mandler og granateple mot slutten av steketiden. Smak ev. til med salt og pepper.

Tips: