Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin
- Ca. en halv time
- Middels
Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.
- 3,00 stk andebryst
- 3,00 ss flytende honning
- 1,00 pose TORO Rødvinssaus original 31 g
- 2,50 dl vann
- 0,50 dl presset appelsin
- 2,00 ts revet appelsinskall
- 1,00 ss frisk rosmarin, finhakket
- 2,00 ss flytende honning
- 1,00 ss romtemperert smør
Serveres med:
- 300,00 g grønne aspargesbønner
- 1,00 pk sukkererter
- 75,00 g mandler i skiver
- 1,00 stk granateple
Smakes til med
- Krydre andebrystene med litt salt og kvernet sort pepper
- smør/olje til steking
Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.
Slik gjør du:
- 1
Andebryst: Rut skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Legges med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme, la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 min. Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Ha honning over det sprøstekte skinnet og stek videre i ovn ved 180 °C, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt). La andebrystene hvile i minst 5 min før du skjærer det i tykke skiver.
- 2
Rødvinssaus: Tilbered rødvinssausen med 2 ½ dl vann og ½ dl presset appelsin. Kok opp sausen og la den småkoke i 3 min. Smak til med revet appelsinskall, frisk rosmarin og flytende honning. Rør i smør rett før servering. Tilsett ev. litt mere vann til ønsket konsistens.
- 3
Tilbehør: Rens og kok så vidt bønner og sukkererter raskt i lettsaltet vann. Hell av vannet og stek grønnsakene gylne i en varm panne med olje eller smør. Tilsett mandler og granateple mot slutten av steketiden. Smak ev. til med salt og pepper.