Søk

Rosastekte andebryst med rødvinssaus og appelsin

Ingredienser til 6 porsjoner

Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.

  • 3,00 stk andebryst
  • 3,00 ss flytende honning
  • 1,00 pose TORO Rødvinssaus original 31 g
  • 2,50 dl vann
  • 0,50 dl presset appelsin
  • 2,00 ts revet appelsinskall
  • 1,00 ss frisk rosmarin, finhakket
  • 2,00 ss flytende honning
  • 1,00 ss romtemperert smør
  • Serveres med:

  • 300,00 g grønne aspargesbønner
  • 1,00 pk sukkererter
  • 75,00 g mandler i skiver
  • 1,00 stk granateple
    • Garnityr

    • Krydre andebrystene med litt salt og kvernet sort pepper
    • smør/olje til steking
    • smak til med salt og pepper

Har du lyst til å servere en herlig festmiddag? Andebryst med rødvinssaus er en utsøkt rett som passer bra å servere til flere.

Slik gjør du:

  1. 1Andebryst: Rut skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Legges med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme, la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 min. Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Ha honning over det sprøstekte skinnet og stek videre i ovn ved 180 °C, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt). La andebrystene hvile i minst 5 min før du skjærer det i tykke skiver.
  2. 2Rødvinssaus: Tilbered rødvinssausen med 2 ½ dl vann og ½ dl presset appelsin. Kok opp sausen og la den småkoke i 3 min. Smak til med revet appelsinskall, frisk rosmarin og flytende honning. Rør i smør rett før servering. Tilsett ev. litt mere vann til ønsket konsistens.
  3. 3Tilbehør: Rens og kok så vidt bønner og sukkererter raskt i lettsaltet vann. Hell av vannet og stek grønnsakene gylne i en varm panne med olje eller smør. Tilsett mandler og granateple mot slutten av steketiden. Smak ev. til med salt og pepper.