Rømmevafler til vaffeldagen

Vafler er en kjær favoritt hos veldig mange nordmenn. Ikke minst er det en sikker vinner på hyttetur, etter en lang skitur eller som dessert. Det beste med vafler er variasjonen i tilbehør; vafler kan du nyte med syltetøy, friske bær og rømme eller brunost. Noen spiser til og med vafler med pølse. Pølse i vaffel er mest vanlig i Østfold, nærmere bestemt Moss og enkelte steder i Sverige. Du ruller rett og slett pølsen inn i en vaffel. Har du prøvd å bytte ut lompen med en vaffel? Onsdag 25.mars er den store vaffeldagen, og det feires selvfølgelig med vafler! Denne oppskriften på rømmevafler er ekstra god med brunost eller rørte bær. Så da gjenstår det bare å sette i kontakten på vaffeljernet og hente fram bakebolle og visp. Her skal det spres vaffelglede!

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Vafler familiepakning

7 dl vann

200 g smeltet smør

1 beger rømme

Smør til steking

Fremgangsmåte

1. Rør sammen 7 dl vann, 200 g smeltet smør og et beger med rømme.

2. Bland med posens innhold og rør til en jevn og glatt røre. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl vaflene på rist.

3. Server med ditt favoritt-tilbehør.

Tips: