Pho – vietnamesisk nudelsuppe
- Ca. en halv time
- Middels
Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med biff og grønnsaker som er blitt en populær street-food rett på tvers av landegrenser. Dette er en rask og enkel versjon som garantert vil slå an hjemme på grunn av rettens gode smaker.
- 1,00 l vann
- 2,00 terninger TORO Klar kjøttbuljong blokk 80g
- 4,00 ss soyasaus
- 2,00 stk sjalottløk
- 30,00 g ingefær
- 3,00 stk stjerneanis
- 3,00 stk hvitløksfedd
- 1,00 stk kanelstang
- 1,00 ts fennikelfrø
- 1,00 ts korianderfrø
- 200,00 g risnudler
- 120,00 g flatbiff
- 0,50 stk lime
Topping
- 0,50 stk grønn chili
- 0,50 stk rød chili
- 1,00 stk vårløk
- 1,00 håndfull frisk koriander
- 1,00 stk rødløk i tynne skiver
- 2,00 stk reddiker i tynne skiver
- 1,00 håndfull bønnespirer
Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med biff og grønnsaker som er blitt en populær street-food rett på tvers av landegrenser. Dette er en rask og enkel versjon som garantert vil slå an hjemme på grunn av rettens gode smaker.
Slik gjør du:
- 1
Ha krydderne, hvitløk, ingefær og løk i en kjele sammen med litt olje. Stek alt sammen lett til løken er blank. Hell over vann og ha i buljongterningene. Kok opp under omrøring til buljongterningene er løst opp. Tilsett soyasaus. La suppen småkoke i ca. 20 minutter før den siles. Hell suppen tilbake i kjelen.
- 2
Kok nudler etter anvisning på pakken.
- 3
Ved servering: legg nudler i store suppeskåler og topp med løvtynne skiver biff. La suppen fosskoke og hell i hver skål. Den varme suppen vil koke biffkjøttet akkurat passe. Topp med chili, vårløk, bønnespirer og en god skvis limesaft.