Pho – vietnamesisk nudelsuppe

Det er alltid spennende å prøve nye supper og den vietnamesiske nudelsuppen pho med biff og grønnsaker har blitt populær som street food på tvers av landegrenser, helt fra Ho Chi Minh-byen og til New York. Den klassiske asiatiske oppskriften lager du lett som en plett på ditt eget kjøkken og!

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 l vann

2 terninger Klar kjøttbuljong blokk

4 ss soyasaus

2 stk sjalottløk

30 g ingefær

3 stk stjerneanis

3 stk hvitløksfedd

1 stk kanelstang

1 ts fennikelfrø

1 ts korianderfrø

200 g risnudler

120 g flatbiff

0,5 stk lime

Topping:

0,5 stk grønn chili

0,5 stk rød chili

1 stk vårløk

1 håndfull frisk koriander

1 stk rødløk i tynne skiver

2 stk reddiker i tynne skiver

1 håndfull bønnespirer

Fremgangsmåte

1. Ha krydderne, hvitløk, ingefær og løk i en kjele sammen med litt olje. Stek alt sammen lett til løken er blank. Hell over vann og ha i buljongterningene. Kok opp under omrøring til buljongterningene er løst opp. Tilsett soyasaus. La suppen småkoke i ca. 20 minutter før den siles. Hell suppen tilbake i kjelen.

2. Kok nudler etter anvisning på pakken.

Tips: