Søk

Pavlova servert i glass

Ingredienser til 12 personer

Pavlova servert i glass er en frisk og utrolig god dessert som passer like godt til hagefesten som til middagsselskapet. Den er enkel å lage, enkel å servere og smaker himmelsk. Selve marengsen kan du lage klar dagen i forveien eller tidligere på dagen. Det er deilig med sånne desserter. Da kan man konsentrere seg om hovedmåltidet og raskt tilberede desserten rett før servering. Det er tre veldig gode grunner for å lage pavlova. Smaken først og fremst. Det søte kombinert med bær gir en dessert som leverer på det søte men med en deilig friskhet. Desserten gir også en fin kombinasjon av ulike teksturer. Ikke bare mykt, ikke bare crunsj. Med pavlova får du det sprø fra marengsen og det myke fra kremen og noe midt i mellom fra frukt og bær. Det gir noe ekstra til desserten, en litt annerledes opplevelse. I tillegg kan pavlova varieres i det uendelige. Du kan velge de bærene du liker aller best, bruke sjokolade eller andre smaksvariasjoner eller bytte ut kremen. Hva med å prøve vaniljeis neste gang? Denne oppskriften gir 12 porsjoner. Er dere færre er ikke det noe problem. Marengsen holder seg fint i en tett kakeboks. For pavlova i glass gjør du som følger

  • Fyll og pynt

  • 1,00 pose TORO Marengs Pavlova
  • 1,50 dl vann
  • 3,00 dl melk
  • 3,00 dl kremfløte
  • 1,00 beger blåbær
  • 2,00 beger jordbær eller bringebær

Pavlova servert i glass er en frisk og utrolig god dessert som passer like godt til hagefesten som til middagsselskapet. Den er enkel å lage, enkel å servere og smaker himmelsk. Selve marengsen kan du lage klar dagen i forveien eller tidligere på dagen. Det er deilig med sånne desserter. Da kan man konsentrere seg om hovedmåltidet og raskt tilberede desserten rett før servering. Det er tre veldig gode grunner for å lage pavlova. Smaken først og fremst. Det søte kombinert med bær gir en dessert som leverer på det søte men med en deilig friskhet. Desserten gir også en fin kombinasjon av ulike teksturer. Ikke bare mykt, ikke bare crunsj. Med pavlova får du det sprø fra marengsen og det myke fra kremen og noe midt i mellom fra frukt og bær. Det gir noe ekstra til desserten, en litt annerledes opplevelse. I tillegg kan pavlova varieres i det uendelige. Du kan velge de bærene du liker aller best, bruke sjokolade eller andre smaksvariasjoner eller bytte ut kremen. Hva med å prøve vaniljeis neste gang? Denne oppskriften gir 12 porsjoner. Er dere færre er ikke det noe problem. Marengsen holder seg fint i en tett kakeboks. For pavlova i glass gjør du som følger

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 140°C varmluft. Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv. En stiv marengs er viktig for å få en luftig marengs. Ikke rør rundt i marengsen etter pisking, da vil luften gå ut av marengsen.
  2. 2Sett 24 små marengstopper på to bakepapirkledde stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer (obs. pass på så du ikke lager de større enn serveringsglasset). Ikke trykk de flate men la de få være fluffy og høye).
  3. 3Sett begge stekebrettene inn i ovnen og la steke i ca. 50 minutter (de skal ikke bli brune, men det er viktig at de får steke nok hvis ikke blir de vanskelig å jobbe med). Følg med mot slutten av steketiden. Sett marengsen til avkjøling.
  4. 4Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem. Rør vaniljekremen myk i en bolle og bland forsiktig med kremen ved hjelp av en slikkepott (jo mindre du rører og mer kremete holder den seg). Legg en marengstopp i bunnen av et serveringsglass. Fordel 1-2 ss vaniljekrem over og dander med bær. Legg så et nytt lag, først marengs, så vaniljekrem og topp glasset med bær. Voila klar til servering.

Produkt

Tagger

Dessert