Påskebrownies

Lurer du på hva du skal ha til dessert etter påskemiddagen? Brownies er godt likt av både store og små, og er super som dessert. Her får du en deilig oppskrift på brownies med sjokoladeglasur, som passer perfekt etter påskemiddagen. Sjokoladeglasuren passer spesielt godt til brownies fordi kremosten frisker opp smaken og gir en god balanse. Prøv bare selv! Og husk, påsken er til for å nytes.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies

1 stk egg

1 dl vann

100 g smeltet smør

Glasur:

140 g melis

50 g romtemperert smør

2 ss bakekakao

100 g kremost

Påskemarsipan Kakestrøssel, gult eller i ulike farger

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt eller bruk mykt smør. Det er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en rund form på ca 24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige.

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott.

6. Pynt med påskemarsipan og kakestrøssel om du vil.

Tips: