Nybakte scones

Raskt og enkelt, rykende ferskt og utrolig godt. Det er scones det. Scones bakes med bakepulver og krever ingen heving. Du blander sammen deigen mens ovnen blir varm, setter sconesene på en bakepapirkledd stekeplate og setter dem rett inn i ovnen. Disse grove sconesene er perfekt til frokosten, kanskje som en liten overraskelse til de hjemme? Tenk å våkne til lukten av hjemmebakst? Det er en god start på dagen det.

25 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Scones

2,5 dl vann

Ditt favoritt pålegg

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 225 °C, (over- og undervarme). Bland posens innhold med 2,5 dl vann og rør sammen.

2. Del deigen i to. Form 2 store boller og sett på et bakepapirkledd stekebrett. Lag et kryss på toppen i hver bolle ved hjelp av en slikkepott, (ikke skjær helt igjennom). Ønsker du et mer rustikt utseende så former du ikke de to delene som boller før du setter de på stekebrettet. Du deler simpelten deigen i to ved hjelp av slikkepotten og setter hver del på stekebrettet. Når du setter de på stekebrettet skal de forme seg til en nogenlunde rund form (hjelp litt til om de ikke gjør det). Lag et kryss på toppen med slikkepotten (da vil sconsene få mer form). Ikke skjær helt igjennom.

3. Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. La sconsene avkjøles på rist. Server med ditt favoritt pålegg og nyt hjemmebakte scones en deilig morgenstund.