Muffins med nisselue

Nå som det er jul er det ekstra gøy å servere ting som ser skikkelig julete ut, slik som muffins med nisselue. Nisser er jo en veldig viktig del av pyntingen til jul og muffinsene er supersøte med små nisseluer på. Disse er perfekte å lage til juleavslutningen, juletrefesten eller til andre julearrangement der man kan pynte opp kakebordet. Ikke bare ser de fine ut, men de smaker kjempegodt og er enkle å lage. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, da blir nissehattene spesielt høye og fine, men muffinsene smaker like godt uten også.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Sjokolademuffins

1,5 dl vann

100 g smeltet smør (eller margarin)

16 stk Muffinsformer, små

Glasur:

2 poser Glasurmiks til Ostekrem

100 g mykt smør

2 pk kremost naturell

1 pk •Rødt konditorfargepulver (pastafarge) fra Cacas

Pynt •1 pk minimarshmallows

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i 16 små eller 8 store amerikanske muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3. Stek på midterste rille. Har du brukt små, vanlige muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Pisk sammen kremosten og mykt, romtemperert smør. Tilsett posenes innhold og pisk videre til du har en luftig, kremete konsistens. Bruk gjerne en miksmaster eller liknende. Tilsett litt og litt rødt konditorfargepulver til du får ønsket rødfarge – vær forsiktig, lite pulver gir mye farge. Det er nødvendig å bruke pulverbasert konditorfarge eller pastafarge som de også kalles for at glasuren skal bli rød nok og ikke rosa. Fargen er helt trygg å spise og gir et veldig godt resultat.

5. Ha den røde ostekremen over i en sprøytepose, eller en brødpose der du klipper hull i et hjørne. Start ytterst på hver muffins og lag sirkler innover og avslutt med en topp. Pynt med minimmarshmallows som kant og topp på nisseluen. Gjenta på alle muffinsene. Server og la julestemningen bre seg!

Tips: