Søk

Muffins julekuler

Ingredienser til 12 porsjoner

Julemuffins formet som snømenn er noe som garantert får gjestene til å smile! Lyse muffins forkledd som søte små snømenn toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og marshmallows. Bedre blir det ikke! De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden. Denne oppskriften gir 12-16 muffins, litt avhengig av hvor store du ønsker å lage dem

Julemuffins formet som snømenn er noe som garantert får gjestene til å smile! Lyse muffins forkledd som søte små snømenn toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og marshmallows. Bedre blir det ikke! De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden. Denne oppskriften gir 12-16 muffins, litt avhengig av hvor store du ønsker å lage dem

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. Muffinsene holder formen bedre om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.
  3. 3Rør sammen 125 g kremost naturell, 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen og pisk til glasuren får en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.
  4. 4Fordel kremostglasuren på muffinsene med en kniv eller skje og pynt med Smil® og NonStop® i forskjellige farger.

Produkt