Vegetarisk moussaka med aubergine, squash og kikerter

Ovnsretten moussaka er en tradisjonell gresk rett som smaker like godt uten kjøtt.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pk Gresk moussaka

1 stk aubergine

1 stk squash

2 ss nøytral olje

1 boks kikerter

3,5 dl vann

5,5 dl melk

1 ts timian

100 g ost

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 225°C.

2. Kutt squash og aubergine i skiver. Stekes lett i olje og legges over på en tallerken. Ha kikerter i en kjele og tilsett innholdet i posen merket «kjøttsaus» (denne inneholder ikke kjøtt, men er en miks til tomatsaus), tilsett vann og kok i ca 2 min. Rør om innimellom.

3. Kok opp innholdet i posen merket «potetskiver i lys saus» med melk. La det småkoke i 5 min.

4. Legg lagvis kikertsaus, aubergine og squash samt potetskiver i lys saus i en ildfast ca 2 liters form. Smør formen med formfett, olje eller smør på forhånd. Dryss over revet ost og stek ved 225°C i 20-25 min på midterste rille til osten er gyllen. Vel bekomme!

Tips: