Søk

Mini-muffins til selskapet

Ingredienser til 4 personer

Muffins er noe alle liker og perfekt å lage når du skal servere mange. Nå har det også kommet mindre muffinsformer i butikkene, slik at du kan lage mini-muffins neste gang muligheten byr seg. Mini-muffins er perfekte til mange forskjellige anledninger, enten du ber noen over på en kopp kaffe, trenger en ekstra kake til kakebordet eller arrangerer baby shower, barnebursdag eller vennekveld. Resultatet blir perfekte små munfuller som gjør at gjestene kanskje forsyner seg både en og to ganger. Mini-muffins kan man variere med å bruke både sjokolademuffins, lyse muffins og krydderkake som utgangspunkt og gjerne flere av dem hvis man skal lage til mange. Hvis man ønsker flere forskjellige varianter og det blir for mange mini-muffins kan være greit å lage noen større muffins av røre som blir til overs. Man kan pynte muffinsene med kremostglasur for å lage mini-cupcakes, eller bare strø et dryss melis over før servering, på et stettefat er de uansett et imponerende syn. Lykke til!

  • 1,00 pose TORO Lyse muffins
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • Mini muffinsformer
  • melis til pynt

Muffins er noe alle liker og perfekt å lage når du skal servere mange. Nå har det også kommet mindre muffinsformer i butikkene, slik at du kan lage mini-muffins neste gang muligheten byr seg. Mini-muffins er perfekte til mange forskjellige anledninger, enten du ber noen over på en kopp kaffe, trenger en ekstra kake til kakebordet eller arrangerer baby shower, barnebursdag eller vennekveld. Resultatet blir perfekte små munfuller som gjør at gjestene kanskje forsyner seg både en og to ganger. Mini-muffins kan man variere med å bruke både sjokolademuffins, lyse muffins og krydderkake som utgangspunkt og gjerne flere av dem hvis man skal lage til mange. Hvis man ønsker flere forskjellige varianter og det blir for mange mini-muffins kan være greit å lage noen større muffins av røre som blir til overs. Man kan pynte muffinsene med kremostglasur for å lage mini-cupcakes, eller bare strø et dryss melis over før servering, på et stettefat er de uansett et imponerende syn. Lykke til!

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
  3. 3Sett frem 30 mini-muffinsformer. Fyll muffinsformer 3/4 fulle med røre, ca. 1 ss per mini-muffins form. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 10 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige. Bruk gjerne en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig.
  4. 4Når muffinsene er avkjølt kan du bruke sil og drysse til melis over.

Produkt