Søk

Brownies bursdagskake

Ingredienser til 24 porsjoner

Denne bursdagskaken med brownies er drømmekaken for alle barn. Perfekt til barnebursdagen og kan enkelt varieres i alle mulige farger og fasonger. Her er det kun fantasien som setter grenser! Denne oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Denne bursdagskaken med brownies er drømmekaken for alle barn. Perfekt til barnebursdagen og kan enkelt varieres i alle mulige farger og fasonger. Her er det kun fantasien som setter grenser! Denne oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet så det rekker å bli mykt til du skal lage glasuren.
  2. 2Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med brownieposens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  3. 3Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og legg i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)
  4. 4Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles kan du gå i gang med glasuren.
  5. 5Rør sammen 250 g kremost naturell, 100 g mykt, romtemperert smør og tilsett glasurmiksen til ostekremglasuren. Pisk til en kremaktig konsistens (gjerne med kjøkkenmaskin eller håndmikser). Fordel glasuren i 4 små skåler. Bland innholdet av hele den grønne tuben konditorfarge med ostekremglasuren i den første skålen. Bland så halvparten av den røde tuben med glasuren i den andre skålen og halvparten av den gule med glasuren i den tredje. Lag så oransje glasur av restene av den gule og den røde konditorfargen ved å blande dette sammen med glasuren i den siste skålen.
  6. 6For å lage glasur til de brune legoklossene, bland 80g mykt smør med glasurmiksen til sjokoladeglasuren og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med vann. Det er viktig at du tilsetter vannet litt og litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en deilig kremet konsistens.
  7. 7Når brownien er avkjølt er det tid for pynting. Ta kaken ut av formen og skjær opp i ca. 24 stykker. Fordel rød, gul, grønn, oransje og brun glasur på kakestykkene med en slikkepott. Plasser så 6 stk Nonstop på hvert kakestykke slik at det ser ut som legoklosser.

Produkt