Søk

Lapper

Ingredienser til 10 porsjoner

Lapper oppskrift eller sveler er en urnorsk, tradisjonell bakst med opprinnelse fra Vestlandet. De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei. Lapperøre er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Oppskriften gir ca. 10 lapper

Lapper oppskrift eller sveler er en urnorsk, tradisjonell bakst med opprinnelse fra Vestlandet. De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei. Lapperøre er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Oppskriften gir ca. 10 lapper

Slik gjør du:

  1. 1Bland posens innhold med 2,5 dl vann. Visp sammen til du har en jevn og glatt røre.
  2. 2Bruk takke hvis du har, hvis ikke fungerer det fint med en stekepanne med lave kanter og belegg. Smør takken eller stekepannen første gang med litt smør. Bruk en liten øse. Legg en øse røre på middels varm takke eller stekepanne. Jevn røren ut med undersiden av øsen til lappen får en diameter på ca. 10 cm. Gjenta til stekeplaten / takken er fylt med små lapper.
  3. 3Stek på middels varme i ca. 2-3 min. Snu lappen når den er lys brun på den ene siden og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta. Server lappene med ditt favoritt syltetøy og rømme.

TORO Baketips 1

Ønsker du lappene / svelene tykkere bruker du 2,5 dl kefir istedenfor vann.

TORO Baketips 2

Om du skulle bli noen til overs, legg dem i fryseboksen med mellomleggspapir imellom. Da er det enkelt å ta ut en eller tre, så har du noe godt til kaffekoppen eller til å putte i matboksen.