Søk

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Ingredienser til 6 porsjoner

Prøv vår klassiske lammestek med alt det gode tilbehøret.

  • Lammelår

  • 1,00 stk lammelår, helst utbeinet
  • 3,00 stk hvitløksbåter
  • 5,00 kvaster frisk rosmarin
  • 3,00 stk småløk
  • I formen

  • 4,00 stk gulrøtter
  • 2,00 stk løk
  • 6,00 stk hvitløksbåter
  • 7,00 dl vann
  • Fløtegratinerte poteter

  • 1,00 kg poteter
  • 3,00 dl kremfløte
  • 3,00 dl melk
  • 3,00 stk hvitløksbåter
  • 1,00 dl revet gulost
  • Lammesaus

  • 1,00 pose TORO Lammesaus med urter & rødvin 42 g
  • 4,50 dl lammekraft
  • 1,00 dl kremfløte
  • Grønnsaker

  • 200,00 g småløk
  • 6,00 stk tomater

Prøv vår klassiske lammestek med alt det gode tilbehøret.

Slik gjør du:

  1. 1Ta ut lammelåret av kjøleskapet minst 1 time før steking, og gni det inn med salt og pepper. Ben ut steken eller be butikkpersonalet om å gjøre det.
  2. 2Fyll: Finhakk hvitløk, litt rosmarin og småløk. Fordel dette utover i det utbenete lammelåret. Kvern deretter pepper og dryss litt salt over før det hele surres sammen med bomullstråd. Stikk noen rosmarinkvaster innenfor tråden.
  3. 3I formen: Grovhakk løk, gulerøtter og hvitløkbåter. Bruk gjerne frsik rosmarin, om du har noe mer igjen. Hell i vann, og legg lammelåret på toppen. Steketide og temperatur: Stekes ved 225°C i 15 - 20 min, og skru deretter ned til 125°C. Stekes til lammesteken er rosa i midten, ca 65°C. Bruk steketermometer. Ta ut formen og la kjøttet hvile. Sil den gode kraften fra formen.
  4. 4Fløtegratinerte poteter: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Ha dem i en kjele, tilsett 2-3 ts salt og 1/2 ts pepper. Ha i hakkede hvitløkbåter, om du ønsker hvitløk. Hell over kremfløte og melk, slik at det dekker potetene. Kok oppunder omrøring, skru ned og rør av og til. Etter drøye 10 min begynner det hele å tykne. Ha det over i en ildfast form, dryss revet gulost på toppen. Stekes ved 200°C på midterste rille i 20 min eller til osten er gyllen. Potetene kan ev kokes dagen i forveien, fylles i formen og settes kaldt. Dryss ost over og stek som angitt dagen etter. Beregn litt lenger steketid.
  5. 5Lammesaus: Tilsett innholdet fra 1 pose lammesaus i en kjele. Hell kraften fra lammesteken, og kok opp under omrøring som anvist på posen. Rund av med en halv til 1 dl kremfløte. Smak til.
  6. 6Servering : Mens lammesteken hviler, stekes de fløtegratinerte potetene i ovnen. Legg inn tomatene 5 - 10 min, avhengig av størrelsen. Surr småløk i panne med litt sukker, smør og vann. Skjær kjøttet i skiver og server med grønnsaker, saus og fløtegratinerte poteter.

Produkt