Søk

Krydderkakemuffins med pepperkakestrø

Ingredienser til 4 porsjoner

Nå når julen nærmer er det mange som har tradisjoner for å komme i julestemning enten det er å pynte huset til jul, tenne adventsstaken på søndagene eller henge opp krans på døren eller fuglenek utenfor. En ting som helt sikkert bidrar til julestemning er å bake krydderkakemuffins. Krydderkake smaker av alle de gode julekrydderne og man kan også lage deilige krydderkakemuffins som vil få det til å dufte jul i hele huset. For å gjøre ekstra stas på disse muffinsene kan de toppes med kremostglasur, pepperkakestrø og kanskje noen pepperkaker fra juleverkstedet – en fantastisk julekombinasjon som alle vil elske mens man går og venter på julaften.

  • 1,00 pose TORO Krydderkake 368 g
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør / margarin
  • Kremostglasur

  • 125,00 g kremost naturell
  • 1,50 dl melis
  • 50,00 g romtemperert smør
  • 1,00 ts vaniljesukker

Nå når julen nærmer er det mange som har tradisjoner for å komme i julestemning enten det er å pynte huset til jul, tenne adventsstaken på søndagene eller henge opp krans på døren eller fuglenek utenfor. En ting som helt sikkert bidrar til julestemning er å bake krydderkakemuffins. Krydderkake smaker av alle de gode julekrydderne og man kan også lage deilige krydderkakemuffins som vil få det til å dufte jul i hele huset. For å gjøre ekstra stas på disse muffinsene kan de toppes med kremostglasur, pepperkakestrø og kanskje noen pepperkaker fra juleverkstedet – en fantastisk julekombinasjon som alle vil elske mens man går og venter på julaften.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
  3. 3Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
  4. 4Rør sammen 125g kremost og 50g romtemperert smør. Tilsett 1,5 dl melis og 1ts vaniljesukker. Pisk godt og fordel over de avkjølte muffinsene med en skje.
  5. 5Pynt med pepperkaker, enten hele eller knuste.

Produkt