Krydderkake og komplimenter

Når spiste du krydderkake sist? Krydderkake er en kake som bakes altfor sjeldent. Kaken er både saftig, smakfull og godt likt av store og små. Nyttårsforsettet for 2015 er å servere krydderkake ved flere anledninger. Kaken er jo så allsidig, den passer både til hverdag og til fest. Kanskje du skal servere den neste gang du får svigerfamilien eller venner på besøk? Det resulterer garantert i komplimenter og godord! Bare vent.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Krydderkake

1 stk egg

2 dl vann

100 g smeltet smør

250 g melis

3 ss sitronsaft

1 randform ca 20 cm i diameter (eller en brødform à 1,5 liter)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C, (ved varmluft 170°C). Rør sammen 1 egg, 2 dl vann og 100 g smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt randform ca. 20 cm i diameter. Har du ikke en randform kan du bruke en liten brødform ca 1,5 liter.

2. Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist

3. Bland melis med sitronsaft. Tilsett så vann til du har ønsket konsistens (det er viktig her at du bare tilsetter litt og litt vann, melisglasur blir fort for rennende). Sett ett serveringsfat oppå formen og snu rundt så kaken ender riktig vei på serveringsfatet. Ringle melisglasur over ved hjelp av en t-skje. Ønsker du en glasur med mere fylde og smak? Bland sammen en ostekrem isteden og fordel over kaken.

Tips: