Krydderkake med sjokoladeglasur

Få ting lukter og smaker mer jul enn krydderkake. Når lukten av nellik, kanel, ingefær og kardemomme sprer seg i huset, da vet man at julen er her – hva med å lage en krydderkake med sjokoladeglasur? Krydderkake kan varieres i utallige variasjoner og passer både som muffins, i en liten langpanne, i rund form eller i den klassiske brødformen. En annerledes og knallgod variant er denne krydderkaken med sjokoladeglasur, som du får oppskrift på her. Perfekt til et av julens mange selskaper!

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Krydderkake

1 stk egg

2 dl vann

100 g smeltet smør

Glasur::

1 pose Sjokoladeglasur langpanne

80 g mykt smør

5 ss vann (kan erstattes med kaffe)

Pynt •Melis

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C, (ved varmluft 170°C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og sett til side. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det. Rør sammen 1 egg, 2 dl vann og 100 g smeltet smør til krydderkaken. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt form ca. 20 cm i diameter.

2. Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist.

3. Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Bland det romtempererte smøret med posens innhold og visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med vann. Det er viktig at du tilsetter vann litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bruk gjerne en miksmaster med visp, så får du en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt). Bland sammen melis og vann til dekoren, pass på at melisen er tykk nok, slik at den ikke renner utover.

4. Pynt med stjerner av melis eller andre julemotiver på toppen av sjokoladeglasuren. Server og nyt smaken av jul med de du er glad i.