Søk

Kanelboller

Ingredienser til 16 porsjoner

Kanelboller, skillingsboller, kanelsnurrer, kjær bakst har mange navn! Duften av kanelboller er noe av det beste som finnes. Lukten er nesten like fantastisk som smaken av luftige, ferske, varme, saftige kanelboller. Det er verken vanskelig eller krevende å lage kanelboller, men du må sette av litt tid. Kanelboller skal etterheve i ca. en time. Det er formen du lager på deigen som avgjør hva kanelbolle resultatet blir, ingrediensene er de samme. For 12 – 16 rykende ferske kanelboller om ca. 1,5 time gjør du som følger:

  • 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør eller margarin
  • Fyll

  • 100,00 g romtemperert smør
  • 5,00 ss sukker
  • 2,00 ss kanel
  • 1,00 stk sammenpisket egg til pensling

Kanelboller, skillingsboller, kanelsnurrer, kjær bakst har mange navn! Duften av kanelboller er noe av det beste som finnes. Lukten er nesten like fantastisk som smaken av luftige, ferske, varme, saftige kanelboller. Det er verken vanskelig eller krevende å lage kanelboller, men du må sette av litt tid. Kanelboller skal etterheve i ca. en time. Det er formen du lager på deigen som avgjør hva kanelbolle resultatet blir, ingrediensene er de samme. For 12 – 16 rykende ferske kanelboller om ca. 1,5 time gjør du som følger:

Slik gjør du:

  1. 1Ta ut smøret til fyllet i god tid og sett det på kjøkkenbenken. Del gjerne smøret opp i små biter for å få det romtemperert fortere. Alternativt, bruk mykt smør.
  2. 2Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd). Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan «drepe» gjæren). La deigen heve i 10 minutter.
  3. 3Mens deigen hever lager du fyllet. Rør sukker og kanel sammen med smøret (er ikke smøret mykt nok vil det lønne seg å ta det gjennom en kjøkkenmaskin med visp).Ha deigen ut på bordet og rull til en pølse. Kjevle pølsen ut til et stort, tynt rektangel (ca 55×35 cm). Smør kanelsmøret ut over rektangelet, men la en liten stripe deig på langsiden stå igjen uten smør. Rull deigen tett sammen på langs ved hjelp av en slikkepott. Avslutt med å brette over fliken uten kanelsmør. Skjær rullen opp i skiver, ca 12-14 stk og legg på stekebrett med bakepapir (spiralen skal vende opp). Dekk kanelbollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time til kanelbollene får dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!
  4. 4Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Dryss gjerne litt perlesukker over. Stek så kanelbollene på midterste rille i ca. 8-10 minutter og avkjøl på rist.

Dette trenger du

TORO Baketips 1

Med denne oppskriften kan du variere ut-bakingen. For eksempel kan du bake: – Kanelruller: Etter at du har rullet sammen rektangelet med kanelsmør. Skjærer du til Ca. 5 cm brede biter. Ikke snu de, men legg de rett over på bakepapirkledd stekeplate med deigskjøten ned. La kanelrullene etterheve under klede i 30-60 minutter. – Kanelsnurrer: Se fremgangsmåte for sjokoladeknuter her. Du bytter bare ut fyllet med kanelsmøret istedenfor Nugatti® Air

TORO Baketips 2

Kanelbollene er melkefrie ved bruk av melkefri margarin.