Jule-Panna Cotta

Nå nærmer julen seg og selv om butikkene allerede har begynt å selge julevarer, så er det en liten stund til hus og hjem pyntes til jul. Pyntingen er noe av det hyggeligste med julen og når man pynter med adventsfargen lilla eller julefargene rødt, grønt og hvitt, da senker det seg en egen julestemning i heimen. Pynting av bordet når man skal ha gjester til juleselskap er også en hyggelig gest som overrasker feststemte venner og familie. Hvorfor ikke pynte selve desserten når man lager Jule-Panna Cotta til selskapet? Panna Cotta med rød bærcoulis kombinerer julefargene hvit og rød og er perfekt som dessert til juleselskapet. Pynter du litt ekstra med julebånd eller kanskje en sukkerstang, så har du en dessert som sier mer jul enn noe annet og som garantert vil sette gjestene dine i julestemning. Når det gjelder pynt setter bare fantasien begrensninger og her kan du bruke det du har liggende hjemme. I tillegg til fargekombinasjonen har selve Panna Cottaen blitt tilsatt kardemomme, noe som gjør underverker for å sikre den ekstra lille julesmaken. Når man i tillegg kan lage desserten dagen før, og sette i kjøleskapet over natten- da sikrer man litt ekstra julefred i forberedelsene til selskapet.

260 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 pk Panna Cotta

3 dl melk

3 dl fløte

2 ts kardemomme

225 g jordbær eller bringebær

100 g melis

Julebånd og sukkerstenger til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

1. Bland de to posene fra pakken med TORO Panna cotta med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og 2 ts kardemomme.

2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.

3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.

4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 225 g bær (både bringebær og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.

5. Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering.

6. Pynt og server