Innbakt torsk i spekeskinke med hollandaisesaus
- Ca. en halv time
- Middels
Pakk fisken inn i spekeskinke. Hollandaisesaus passer perfekt til vår innbakte torskefilet.
- 900,00 g torskefilet
- 6,00 skiver spekeskinke
- 6,00 stk soltørkede marinerte tomater
Salat:
- 1,00 pose salatmiks
- 1,00 stk agurk
- 1,00 pose sukkererter
- 2,00 stk tomater
Hollandaisesaus med lime :
- 150,00 g smør eller margarin
- 2,00 pose TORO Hollandaisesaus original 26 g
- 4,00 dl vann
- 1,00 dl melk
- 0,50 ts nykvernet pepper
- 1,00 stk lime
Smakes til med
- Til fisken:
- salt og pepper etter smak
- Til sausen :
- hvit eller grønn pepper etter smak
Serveres med
- potetstappe med gressløk
- 1 liten jordskokk
Pakk fisken inn i spekeskinke. Hollandaisesaus passer perfekt til vår innbakte torskefilet.
Slik gjør du:
- 1
Fisken tilberedes ved 180° C i ca. 15-17 min på midterste rille.
- 2
Del torskefileten i jevnstore stykker. Krydre lett. Legg basilikumblader og soltørkede tomater på toppen og pakk fisken inn i spekeskinke. Legges i ildfast form og tilberedes som angitt
- 3
Salat: Legg skylt salat i en bolle. Skrell agurken og del den i biter. Rens sukkerertene, skjær tomater i biter og bland det hele
- 4
Hollandaisesaus med ekstra pepper: Smelt smøret i en liten kjele og rør inn posens innhold. Tilsett vann og melk og kok opp under omrøring. Bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen godt så den blir lett og luftig. Smak til med presset lime og pepper etter smak.
- 5
Serveres med: Skrell og grovriv en jordskokk. Bland den inn i potetstappen sammen med gressløk, det gir en veldig god smak og den blir raskt myk i stappen. Knallgodt!