Søk

Imponer gjestene med enkel Crème Brulèe til dessert

Ingredienser til 6 porsjoner

Crème brûlée er en imponerende god dessert med ekte vanilje og perfekt konsistens. Når gjestene med skjeen bryter seg gjennom karamellokket og møter den myke kremkonsistensen under føler man seg utvilsomt som en god kokk. Det er kanskje denne kontrasten mellom hardt lokk og mykt underlag som gir denne desserten det lille ekstra. Crème brûlée er fransk og betyr brent fløte. I Spania går denne desserten under navnet Crema Catalana med henvisning til regionen Catalonia, der i hvert fall spanjolene mener at denne desserten ble laget for aller første gang. I Norge er desserten imidlertid mest kjent som Crème brûlée og er en klassiker som er populær hos veldig mange. På restauranter er denne desserten en av de mest populære, men det er ikke så mange som har testet å lage akkurat Crème brûlée på hjemmebane. Med denne enkle oppskriften vil du garantert lykkes – og du trenger ikke engang å bruke en brenner for å få karamellsukkeret til å stivne på toppen, bare dryss det over og la stå i 5 minutter, så har du et hardt lokk på desserten som garantert imponerer. Du kan til og med lage den ferdig dagen i forveien, slik at den rask er klar når alle sitter tilbords. Hva med å servere en enkel Crème brûlée neste gang du har gjester? Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Crème brûlée er en imponerende god dessert med ekte vanilje og perfekt konsistens. Når gjestene med skjeen bryter seg gjennom karamellokket og møter den myke kremkonsistensen under føler man seg utvilsomt som en god kokk. Det er kanskje denne kontrasten mellom hardt lokk og mykt underlag som gir denne desserten det lille ekstra. Crème brûlée er fransk og betyr brent fløte. I Spania går denne desserten under navnet Crema Catalana med henvisning til regionen Catalonia, der i hvert fall spanjolene mener at denne desserten ble laget for aller første gang. I Norge er desserten imidlertid mest kjent som Crème brûlée og er en klassiker som er populær hos veldig mange. På restauranter er denne desserten en av de mest populære, men det er ikke så mange som har testet å lage akkurat Crème brûlée på hjemmebane. Med denne enkle oppskriften vil du garantert lykkes – og du trenger ikke engang å bruke en brenner for å få karamellsukkeret til å stivne på toppen, bare dryss det over og la stå i 5 minutter, så har du et hardt lokk på desserten som garantert imponerer. Du kan til og med lage den ferdig dagen i forveien, slik at den rask er klar når alle sitter tilbords. Hva med å servere en enkel Crème brûlée neste gang du har gjester? Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. 1Bland to poser med TORO Crème brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. 2Kok opp under omrøring. Fordel i seks serveringsglass.
  3. 3Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. 4Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering. Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

Produkt