Hamburgere med Bearnaise

Bearnaise passer perfekt som dressing på hamburgeren! Prøv denne smakskombinasjonen neste gang for en ekstra saftig og smakfull hamburgermiddag. Du kan enkelt lage din egen hjemmelagde bearnaisesaus ved hjelp av vår sausbase.

20 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

Lag hamburgere::

800 g kjøttdeig, uten salt

1 stk liten løk, finhakket

2 stk egg

3 ss potetmel

0,5 ts sort pepper

1 dl soyasaus

Bearnaise::

1 beger Smaksrik base til bearnaise

1,5 dl vann

2 dl melk

75 g smør

Fremgangsmåte

1. Hamburgere: Ha kjøttdeig, løk, egg, potetmel, pepper og soyasaus i en bolle og rør og kna det godt sammen. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker, som igjen klemmes ut til 6 store burgere. Stekes i en varm stekepanne med litt smør/olje, ca 1-2 min på hver side.

2. Bearnaise: Ha basen i en kjele, tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring. La sausen koke 1 minutt mens du rører av og til. Pisk inn smør og pisk godt til du får en luftig saus. Ikke kok sausen etter smøret er rørt inn.

3. Del burgerbrødene i to. Bruker du hamburgerbrød, blir det ekstra godt når du toaster det i brødristeren. Start med bunnen, legg salat oppå. Fortsett med tomat, sylteagurk og rødløk, deretter burger og bearnaise. Legg brødet på toppen av burgeren, gap høyt og kos deg!

Serveres med:

frisk salat

3 tomater

noen skiver sylteagurk

1 rødløk

6 hamburgerbrød

Tips: