Halloweenkake med spindelvev

Halloween er en amerikansk tradisjon som har fått mer og mer fotfeste også i Norge. Her er en oppskrift på hvordan lage en halloweenkake med spindelvev som både ser imponerende skummel ut og smaker kjempegodt. Hva er vel bedre enn hele Norges favorittbrownies med Halloweentema til festen? Tipset her er å snu brownien opp ned, da bunnen er nesten svart og lager den perfekte bakgrunnen for en halloweenkake med spindelvev.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies

1 dl vann

1 stk egg

100 g smeltet smør eller margarin

Ostekremglasur:

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

50 g romtemperert smør

1 pk kremost naturell (125g)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Det er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en rund form på ca 24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg med mot slutten av steketiden.

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland posen med ostekremglasur og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Ha ostekremen i en brødpose eller ziplock pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet.

6. Legg kaken opp ned på et fat og trekk forsiktig av bakepapiret. Påfør glasuren i en spiral der du starter i midten og jobber deg utover prøv å få sirklene nærme hverandre, men med litt avstand slik at de ikke kommer nær hverandre. Restene av glasuren kan du bruke til muffins, på pannekaker eller på en gulrotkake. Bruk noe tynt som baksiden av en teskje, en fyrstikk eller et grillspyd til å trekke linjer ut fra midten av kaken slik at glasuren danner et spindelvev.

Tips: