Søk

Gulrot og søtpotetsuppe med curry

Ingredienser til 4 porsjoner

Denne gulrot og søtpotetsuppe oppskriften er en enkel og smakfull vegetarsuppe. Kombinasjonen av søtpotet, kokos og red curry kommer garantert til å falle i smak! Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.

  • 500,00 g søtpotet
  • 100,00 g gulrøtter
  • 1,00 stk løk
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 2,00 ts frisk ingefær
  • 2,00 ss soyaolje
  • 4,00 ts thai red curry paste
  • 3,00 ss soyasaus
  • 4,00 dl kokosmelk
  • 5,00 dl vann
  • 1,00 stk TORO Grønnsaksbuljong blokk 8X80g
  • På toppen

  • 250,00 g Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner
  • 1,00 stk rød paprika
  • 1,00 håndfull persille
    • Garnityr

    • salt & pepper etter smak
    • saften fra 1/2 lime

Denne gulrot og søtpotetsuppe oppskriften er en enkel og smakfull vegetarsuppe. Kombinasjonen av søtpotet, kokos og red curry kommer garantert til å falle i smak! Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.

Slik gjør du:

  1. 1Start med å koke superris som anbefalt på pakken.
  2. 2Skrell søtpoteter og gulrøtter og kutt alt i biter. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær.
  3. 3Ha litt olje i varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese med et lite minutt.
  4. 4Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Kjør det hele glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Kok opp suppen og smak til limesaft, ev. salt og pepper.
  5. 5Topping: Bland superris med hakket persille og små biter med paprika. Dryss over suppen ved servering. Ha litt ekstra rismiks ved siden av, så du kan fylle på i suppekoppen underveis