Bolognese med grønnsakspasta

Pasta bolognese er en klassiker fra Italia. Hvorfor ikke gjøre den enda sunnere og smaksrik med grønnsakspasta?

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

2 pk grønnsakspasta med gulrot

500 g kjøttdeig ev. karbonadedeig

1 ss olivenolje

1 stk løk

2 stk hvitløkbåter

1 stk rød paprika

2 boks tomater (à 400 g), hakkede

3 ts urtekrydder

50 g Parmesanost eller lignende

Urtekrydder, velg basilikum, oregano og/eller timian sukker, salt og kvernet pepper etter smak

Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen i olje og tilsett hakket løk, hvitløk og paprika. La det steke i noen minutter. Hell over hakkede tomater og tilsett urtekrydder, kvernet pepper og litt sukker. La kjøttsausen småkoke under lokk i rundt 10 minutter eller lenger. Smak til og krydre etter ønske.

2. Kok grønnsakspasta etter anvisningen på pakken, det vil si ca. 1 min i lettsaltet og kokende vann.

3. Server grønnsakspasta rykende varm, og dryss gjerne revet ost over. Pynt med friske urter og små tomater. Server gjerne med frisk salat.

Serveres med:

Serveres med friske urter om du har, gjerne noen små tomater og rikelig med salat.