Carbonara med grønnsakspasta

Pasta alla carbonara er en kjent italiensk pastarett som blir enda bedre og sunnere med grønnsakspasta.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

2 pk grønnsakspasta med brokkoli & erter

300 g kyllingfilèter

50 g smør

150 g baconterninger

4 stk eggeplomme

4 ss melk

75 g parmesanost eller lignende

Salt & pepper etter smak. Ev. friske krydderurter og gjerne salat

Fremgangsmåte

1. Kyllingfileter i porsjonsbiter krydres med salt og pepper og stekes raskt i middelvarm stekepanne, kylling på begge sider. Legges i ildfast form og stekes ferdig, kylling ved 200 °C i ca. 10-12 min.

2. Smelt smør i en kjele og sprøstek bacon til den er gyllent, trekkes til side.

3. Kok grønnsakspasta som angitt på pakken, dvs. i 1 min i lettsaltet vann.

4. Pisk eggeplommer og melk sammen i en skål og tilsett revet ost. Hell eggeblandingen i baconet, rør godt og tilsett grønnsakspasta. Varmes, men pass på så det ikke koker. Vend det hele godt sammen og smak til med pepper, ev. salt.

5. Server grønnsakspasta sammen med kyllingfilet skåret i skiver, og pynt med friske krydderurter.

Tips: