Gravemaskinkake i to lag

Ønsker du å lage en liten vri på langpannekaken neste gang det er bursdag? Denne fremgangsmåten er enkel og kjempegod. Har du en hjemme som er glad i gravemaskiner og lastebiler så har du kanskje allerede lekene i hus. Disse vasker du godt, gjerne i oppvaskmaskinen om de tåler det før du pynter kaken som en gravemaskinkake. Pynt så med masse deilig sjokolade, så det ser ut som steiner og steinplater eller kanskje en grusvei. Her er det kun fantasien som setter stopper. Gravemaskinkaken er i to lag med glasur i midten. Du trenger da en rund kakeform og litt mer tid da du må steke kaken i to omganger. For deilig gravemaskinkake til bursdagsfeiringen gjør du som følge.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Sjokoladekake Langpanne

3,5 dl vann

200 g smeltet smør

Glasur:

1 pose Toro Sjokoladeglasur Langpanne 7x278g

80 g mykt smør

6 ss kaffe, avkjølt

Sjokoladeplate Sjokoladekuler (f.eks Crispo eller Smash) Evt. annen sjokolade du liker. Vi har brukt mokkabønner, mørk sjokolade og sjokolade fra smågodt hyllen.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det. Vask lekene godt, gjerne i oppvaskmaskinen om de tåler det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Med mindre du har to like springformer, bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller halvparten av røren i. Stek på nederste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Fordel så resten av deigen i formen og stek kaken som over. Vær obs på steketiden om det ikke er ca. halvparten av deigen du har igjen. Steker en sjokoladekake for lenge blir den tørr.

3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg til romtemperatur (eller bland med kaldt vann). Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Bland godt, helst med en visp for en kremete konsistens. Legg den ene delen på et fat. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt). Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen og rundt kantene på kaken.

4. Pynt kaken med sjokolade etter ønske og sett på lekebilene. En glede å servere og en glede å få.

Tips: