Gratinert gryte med nachos

Bytt ut fredagstacoen med denne deilige retten – ingen kommer til å klage! Dette er helgekos på sitt beste med høy nytelsesfaktor. Retten er enkel å lage og med masse god smak.

30 min

Ingredienser

( 3 porsjoner )

1 stk liten løk

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 pose Amerikansk gryte

400 g hakkede tomater

5 dl vann

1 boks kidneybønner

1 boks mais

0,5 pose nachochips

100 g revet ost

Guacamole:

1 stk moden avokado

2 stk hvitløksbåter

1 ss sitronsaft

2 ts rømme

Tilbehør:

1 glass tacosaus

1 boks rømme

1 pose frisk salatblanding

1 bunt frisk koriander

Gratiner ovnsretten ved 200 °C, midterste rille, i ca. 10 minutter, eller til retten har begynt å få litt farge.

Fremgangsmåte

1. Skjær løken i biter. Smelt litt smør i en gryte på medium-høy varme. Ha i løk og kjøttdeig, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett posens innhold, hakkede tomater og vann. Rør det godt sammen.

2. La gryten koke opp under omrøring, før du lar den koke videre i 10 minutter. Tilsett kidneybønner og mais mot slutten av koketiden.

3. Ha gryten over i en ildfast form, og strø over nachos og ost. Gratiner på 200 °C i ca. 10 minutter, eller til nachochipsen og osten har begynt å få litt farge.

4. Guacamole: Finhakk hvitøksbåtene. Del avokadoen i to, fjern steinen og deretter skallet. Mos fruktkjøttet med en gaffel. Bland sammen most avokado, hvitløk, sitronsaft, rømme og en klype kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

5. Server ovnsbakt gryte med guacamole, salsa, rømme, frisk salat og koriander.

Tips: