Søk

Eplemuffins til høstkosen

Ingredienser til 4 personer

Nå er endelig eplene her. De norske, søte, små, saftige eplene. Om du ikke er velsignet med epler i hagen er det nå mulig å få tak i norske epler i butikken. De smaker fantastisk i bakst og spesielt med sukker og kanel på. Akkurat som du får oppskrift på her. Opprinnelig bakte man mye med epler på høsten for å bruke opp alle eplene som ble høstet, nå baker vi med norske epler primært fordi de gir en ekstra god smak. En smak av gode minner fra barndommen eller kanskje fra epleslang? Her følger oppskriften på lyse muffins med eple og kanel – en porsjonseplekake om du vil. Deigen fordeles i muffinsformer og blir en herlig liten godsak som lukter deilig av kanel. Disse eplemuffinsene faller garantert i smak hos både liten og stor, det kan du være helt sikker på.

  • 1,00 pose TORO Lyse muffins
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • 16,00 stk muffinsformer
  • Fyll

  • 3,00 stk epler
  • 2,00 ts kanel
  • 2,00 ts sukker

Nå er endelig eplene her. De norske, søte, små, saftige eplene. Om du ikke er velsignet med epler i hagen er det nå mulig å få tak i norske epler i butikken. De smaker fantastisk i bakst og spesielt med sukker og kanel på. Akkurat som du får oppskrift på her. Opprinnelig bakte man mye med epler på høsten for å bruke opp alle eplene som ble høstet, nå baker vi med norske epler primært fordi de gir en ekstra god smak. En smak av gode minner fra barndommen eller kanskje fra epleslang? Her følger oppskriften på lyse muffins med eple og kanel – en porsjonseplekake om du vil. Deigen fordeles i muffinsformer og blir en herlig liten godsak som lukter deilig av kanel. Disse eplemuffinsene faller garantert i smak hos både liten og stor, det kan du være helt sikker på.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre.
  2. 2Skrell skallet av eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter og del båtene i to. Ta eplebitene i en tett brødpose og tilsett kanel og sukker. La det være luft i posen og rist til sukker og kanel har fordelt seg rundt eplebitene
  3. 3Sett frem 12-16 muffinsformer (avhengig av størrelse). Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje og stikk eplebitene ned i røren.
  4. 4Stek eplemuffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter (bruker du store muffinsformer må du legge til noen minutter). Sjekk om eplemuffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er eplemuffinsene ferdige.

Produkt