Eplekake med smuldrelokk

Nå er endelig de norske eplene her, de er litt mindre, friskere og syrligere enn sine utenlandske kollegaer og fantastisk gode i bakst! Norske epler er proppfulle av smak og i kombinasjon med en søt kake er de en vinner til de fleste anledninger. En eplekake kan varieres i mange ulike retninger og denne varianten, eplekake med smuldrelokk, er en morsom vri på den tradisjonelle eplekaken som alle er så glad i. Det litt sprø lokket mot den myke og saftige kaken gjør nok eplekake med smuldrelokk til en ny favoritt. Bak den enten som dessert når du har gjester eller til et av de mange sosiale arrangementene høsten som regel bringer med seg. En ting er sikkert, den kommer til å forsvinne fort når den først blir satt på bordet!

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Eplekake

2,5 dl vann

150 g smeltet smør

3 stk epler

1 ts kanel

Smuldrelokk:

100 g hvetemel

50 g sukker

50 g smør (rom temperert)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene ned i røren.

4. Bland sammen mel, mykt smør og sukker slik at det klumper seg litt sammen. Smuldre blandingen over kaken.

5. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Smuldrelokket skal ha blitt gyldent og sprøtt. Ta kaken ut av ovnen. Server som den er eller med krem eller vaniljesaus

Tips: