Søk

Enkel og frisk Panna Cotta til middagsselskapet

Ingredienser til 6 personer

Når man skal ha gjester er det ekstra hyggelig å kunne by på noe søtt etter middag. Panna Cotta har en fantastisk smak og konsistens, og er i tillegg kjempeenkel å lage. Den gode fløtepuddingen med en rund vaniljesmak går perfekt overens med en frisk bærtopping og gjør at man kan variere denne desserten til det uendelige. Det er den italienske regionen Piemonte helt nord i Italia som sies å være opprinnelsen til Panna Cotta og den regnes som en av de tradisjonelle rettene i dette området. Panna Cotta kan lages dagen i forveien, slik at det eneste du gjør før servering er å helle på en topping. Selv om man kan servere Panna Cotta med topping av både karamell og sjokolade er det vanligste imidlertid å servere desserten med en frisk rød bærsaus for å balansere ut det søte. Den flotte kontrasten mellom hvitt og rødt gjør desserten til et imponerende syn på bordet, spesielt når den serveres i gjennomsiktige glass, pyntet med friske bær. Nyt denne deilige italienske desserten i godt selskap. Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

  • 1,00 pose TORO Panna Cotta
  • 3,00 dl melk
  • 3,00 dl kremfløte
  • 225,00 g bringebær eller jordbær
  • 100,00 g melis

Når man skal ha gjester er det ekstra hyggelig å kunne by på noe søtt etter middag. Panna Cotta har en fantastisk smak og konsistens, og er i tillegg kjempeenkel å lage. Den gode fløtepuddingen med en rund vaniljesmak går perfekt overens med en frisk bærtopping og gjør at man kan variere denne desserten til det uendelige. Det er den italienske regionen Piemonte helt nord i Italia som sies å være opprinnelsen til Panna Cotta og den regnes som en av de tradisjonelle rettene i dette området. Panna Cotta kan lages dagen i forveien, slik at det eneste du gjør før servering er å helle på en topping. Selv om man kan servere Panna Cotta med topping av både karamell og sjokolade er det vanligste imidlertid å servere desserten med en frisk rød bærsaus for å balansere ut det søte. Den flotte kontrasten mellom hvitt og rødt gjør desserten til et imponerende syn på bordet, spesielt når den serveres i gjennomsiktige glass, pyntet med friske bær. Nyt denne deilige italienske desserten i godt selskap. Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. 1Bland de to posene med TORO Panna cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. 2Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.
  3. 3Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. 4Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 225 g bær (både bringebær og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
  5. 5Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering.

Produkt