



Brytebrød gir en enkel variasjon på de tradisjonelle rundstykkene, i tillegg til at det ser utrolig lekkert ut. Hvem skulle trodd at rundstykker som stod litt trangt i ovnen skulle lage et så lekkert resultat? Brytebrød passer perfekt til sen frokost i helgen, lunsj, eller som tilbehør til en frisk salat. Med denne fremgangsmåten er det både enkelt å bake og raskt å forme ut brytebrødet. Oppskriften gir ca. 12 grove rundstykker.
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.
Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.
Ta frem en springform (rund kakeform) på ca. 26 i diameter. Legg bakepapir i bunnen og bruk litt olje på sidene. Kna deigen sammen og del i 12 emner. Rull til rundstykker. Legg så rundstykkene i formen. Begynn ytterst i formen og jobb deg innover. Etterhev under klede i 30-60 minutter.
Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle brytebrødet med vann og dryss over frø eller kjerner. Stek på midterste rille i 20-25 minutter. Brytebrødet skal da ha fått en gyllen farge. Det er ferdig når det gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist. Brytebrødet nytes best nystekt!