Brytebrød av rundstykker

Hjemmebakte rundstykker er en gledesspreder i de aller fleste hjem. Den deilige lukten som brer seg i huset når rundstykkene stekes forteller alle i nærheten at det er noe ordentlig godt på gang og at det bare er å holde seg i nærheten av kjøkkenet. Brytebrød gir en enkel variasjon på de tradisjonelle rundstykkene, i tillegg til at det ser utrolig lekkert ut. Hvem skulle trodd at rundstykker som stod litt trangt i ovnen skulle lage et så lekkert resultat? Brytebrød passer perfekt til sen frokost i helgen, lunsj, eller som tilbehør til en frisk salat. Med denne fremgangsmåten er det både enkelt å bake og raskt å forme ut brytebrødet. Og hva er vel bedre enn det?

120 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Grove rundstykker

4 dl kaldt vann

4 ss olje

Frø eller kjerner til å drysse over før steking (om du vil) Rund kakeform (springform)

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter. Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

3. Ta frem en springform (rund kakeform) på ca. 26 i diameter. Legg bakepapir i bunnen og bruk litt olje på sidene. Kna deigen sammen og del i 12 emner. Rull til rundstykker. Legg så rundstykkene i formen. Begynn ytterst i formen og jobb deg innover. Etterhev under klede i 30-60 minutter.

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle brytebrødet med vann og dryss over frø eller kjerner. Stek på midterste rille i 20-25 minutter. Brytebrødet skal da ha fått en gyllen farge. Det er ferdig når det gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist. Brytebrødet nytes best nystekt!

Tips: