Browniesmuffins med ostekrem til 17.Mai

17. Mai nærmer seg med stormskritt og endelig kan du begynne å planlegge hva du skal servere gjestene på den store dagen. Enten du skal bake til 17. Mai frokost, kakebord på skolearrangement eller det er du som står for desserten til årets 17. Mai middag er det gøy å kunne diske opp med noe du vet at gjestene vil sette pris på. TORO brownies er hele Norges kakefavoritt, og baker du den som muffins har du porsjonsstørrelser som er enkle å frakte med seg samtidig som de tar seg ypperlig ut på kakebordet. Toppet med ostekremglasur og friske bær passer browniesmuffins også perfekt som dessert der de garantert vil bli en favoritt hos gjestene. Muffinsene kan lages dagen i forveien, slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Skal du ha med deg muffinsene et annet sted kan du også lage klar ostekremen dagen før og ha den over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den enkelt kan fraktes med dagen etter – så kan du pynte når du kommer frem Denne oppskriften gir 12-14 muffins (avhengig av hvor tykke du ønsker at muffinsene skal bli).

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies

1 stk egg

1 dl vann

100 g smeltet smør

Ostekremglasur::

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Pynt:

1 beger blåbær

1 beger jordebær

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Fordel røren i 12-14 muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. halvfulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse. Stek så på midterste rille i ca. 15 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden

4. Avkjøl muffinsene på rist. Mens muffinsenne avkjøles lager du glasuren.

5. Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremet konsistens. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig.

6. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Legg en teskje med ostekrem på hvert stykke. Del jordbærene i fire og fordel sammen med blåbærene rundt oppå ostekremen på muffinsene.

Tips: