Søk

Påskedessert

Ingredienser til 8 porsjoner

Påskedessert nummer en må jo være Sjokolademousse! Perfekt for alle sjokoladeelskere. Luftig og mild sjokolademousse lag på lag med seige biter av brownies og pyntet med krem og sjokoladeegg – kan det bli bedre? Har du rester av brownies fra en annen dag passer det perfekt å bruke i denne desserten. Bortsett fra kremen kan alt lages før middag og settes i kjøleskapet. Denne oppskriften gir 8 porsjoner.

  • Kake

  • 1,00 pose TORO Brownies 552 g
  • 1,00 stk egg
  • 1,00 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør
  • Glasur

  • 1,00 pk TORO Sjokolademousse 94 g
  • 3,00 dl melk
  • 1,50 dl krem til pisking
  • 2,00 poser Sjokoladeegg
    • Garnityr

    • Litt kokesjokolade til å rive over som pynt (hvis du vil)

Påskedessert nummer en må jo være Sjokolademousse! Perfekt for alle sjokoladeelskere. Luftig og mild sjokolademousse lag på lag med seige biter av brownies og pyntet med krem og sjokoladeegg – kan det bli bedre? Har du rester av brownies fra en annen dag passer det perfekt å bruke i denne desserten. Bortsett fra kremen kan alt lages før middag og settes i kjøleskapet. Denne oppskriften gir 8 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  2. 2Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant på kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden.
  3. 3Avkjøl kaken i formen.
  4. 4Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen ved å blande de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.
  5. 5Legg biter av avkjølt brownies, sjokolademousse og knuste sjokoladeegg lagvis i serveringsglass og sett i kjøleskapet i minimum 15min.
  6. 6Pisk 1,5dl krem med litt sukker. Topp med krem og revet sjokolade før servering.